Shkrime Politike

Ish-kryeministri Aleksandër Meksi nuk përjashton mundësinë e konkurrimit në Kuvendin e 7 të demokratëve përballë ish-presidentit Sali Berisha për postin e kryetarit të PDSH. Numri një i listës së themeluesve të partisë së parë opozitare në vend pas 45 vjet diktaturë komuniste është shprehur dje...

Ballkani ka qenë dhe mbetet vazhdimisht tërheqës për studiuesit, historianët, filozofët, sociologët, etnografët, dhe natyrisht për politikanët dhe diplomatët dhe janë 2000 vite histori e përbashkët që e  kanë krijuar këtë dukuri. Jo vetëm si e shkuar e trazuar, por edhe si e tashme plot...

Me emrin e Sadik Premtes lidhet shembulli i parë i reagimit të diktaturave dhe autoritaristëve ndaj atyre që mendojnë ndryshe, ndaj një fraksioni. Veprimi ishte mbyllja e gojës me akte barbare, si vrasje pa gjyq dhe pa asnjë mëshirë. Anastas Lula u vra nga ata...

(25 mars 1990) Pas rënies së Murit të Berlinit dhe Bashkimit të dy Gjermanive ishte e qartë për këdo se sistemi komunist kishte falimentuar dhe përfundimisht dhe transformimet demokratike filluan në të gjitha vendet e ish lindjes komuniste. Ky proces i filluar nga Gorbaçovi në mëmëdheun...

Meqenëse do të trajtojmë tematikën e 28 Nëntorit, do të doja të dija nga ju si ish-kryeministër si e shihni Shqipërinë dhe shqiptarët në këtë 103 vjetor të Pavarësisë? 28 Nëntori është festa kombëtare e të gjithë shqiptarëve. Unë shpesh e them, po nuk para dëgjohet,...

Çim Peka: Për pak ditë është 8 Dhjetori, fiks 25 vite nga lëvizja për demokraci e shqiptarëve. Keni qenë një prej protagonistëve kryesorë. Kryeministri i parë i mazhorancës së djathtë në Shqipëri, keni qeverisur këtë vend për 5 vjet. Zoti Meksi, para 25 viteve a...

-Sapo keni botuar librin “Rrugë e vështirë”, shkrime dhe intervista. Libri, hapet me Mitin e Rozafës, prej ku gjendet shpjegimi për shumë situata në Shqipëri, shkatërrimet, nisja nga e para, dhe jetëgjatësia e pakët. Pse keni këtë shpjegim? Unë e kam filluar me të sepse e...

Intervista për Ora News, Meksi: Më vjen turp të jetoj në një vend ku kriminelët duhen hequr nga qeverisja 26/11/2015, 8:46 Një nga ish-kryeministrat e parë të Pluralizimit në Shqipëri nga 1992-1997, Aleksandër Meksi në një intervistë për “Ditë e Re” me gazetarin Gerti Çarçani ka shprehur...