Shkrime Politike

Meksi, data 12 dhjetor përkon me krijiin e Partisë Demokratike, pas 45 viteve të regjimit komunist. Në fakt drejtuesit e lartë të PD-së e festuan në datën 11 këtë vit. Ju vetë kishit ndonjë ftesë? E festuan duke thënë që është 11 data e themelimit....

Përgatitja për Ligjin e Dosjeve dhe Lustracioni janë hapur dhe mbyllur disa herë si proces dhe fushatë. A mendoni se ky draft do të ketë fatin e paraardhësve të tij? “Unë mendoj se ky draft,sigurisht me përmirësime, duhet të miratohet. Kundër tij mund të jenë vetëm...

Të nderuar zonja e Zotërinj ! Kalimi nga sistemi komunist në atë demokratik ishte jashtë çdo diskutimi një përmbysje e madhe  shumëplanëshe. I tillë ishte dhe transformimi i ekonomisë nga ajo socialiste e planifikuar dhe e qendërzuar në ekonominë e tregut të lirë. Përmbysja në asnjë...

Kontribut i shquar në mendimin diplomatik shqiptar Mendimi diplomatik shqiptar është një fushë pak e lëvruar në mendimin shkencor shqiptar. Një nga veprat themelore të këtij mendimi diplomatik bashkëkohës është libri “Hije në diplomacinë shqiptare”, me autor diplomatin dhe studiuesin e njohur të marrëdhënieve ndërkombëtare, të...

Qysh me shfaqjen e parë të komunizmit në Shqipëri si mendim e propagandë e më vonë dhe si struktura të organizuara, ishin të shumtë ata që e kuptuan rrezikun që ajo doktrinë paraqiste për vendin dhe kombin sa që e quajtën “murtaja e kuqe”. Përpjekjet...

Zoti Meksi, pas dy ditësh kemi 22 marsin. 22 vjet më parë Partia Demokratike shënonte një fitore historike. Pas atyre zgjedhjeve ju u zgjodhët Kryeministri i parë demokrat pas gjysmë shekulli diktature. Sa e rëndësishme është ajo datë për ju? Ju me të drejtë e konsideroni...

Pas disa ditësh është përvjetori i rrëzimit të bustit të diktatorit Enver Hoxha. Cfarë përfaqëson për ju kjo datë? Data e 20 shkurtit të vitit 1991 sigurisht që është një datë që ka një simbolikë të vetën, atë të rrëzimit të diktatorit, që personifikonte dhe diktaturën....

Rezultati i Zgjedhjeve të 23 Qershorit ishte për mjaft njerëz i papritur, por për të tjerë, më se i natyrshëm, sepse ata ndiqnin me vëmendje ndodhitë e disa viteve qeverisje edhe  njihnin gjykimin e elektoratit për të nëpërmjet kontakteve me njerëzit e thjeshtë dhe vlerësimin...

Arkeologu dhe ish kryeministri i Shqipërisë Aleksandër Meksi në një intervistë për gazetën “shqiptarja.com” ka folur mbi Trashëgiminë Kulturore dhe se si po e humbin historinë dhe vlerën e tyre për shkak të ndërtimeve me leje, apo pa leje të pallateve disa kate që po...