Shkrime Politike

Në çdo rast, të aspirosh një jetë më të mirë, do të thotë të jesh luftëtar i përparimit, do të thotë që nuk je për kthim prapa. Arratisja mbeti për gjysëm shekulli ëndrra dhe shpresa e mjaft shqiptarëve që kuptuan se regjimi i komunistëve shqiptarë...

Unë iu drejtova demokratëve shqiptarë se si paraqitet, si organizohet, si realizohet mendimi alternativ apo i ndryshëm, por gjithnjë demokratik, për të qënë i dobishëm për ata që në PD ndihen të çoroditur e të vetmuar, por dhe për të kontribuar në ngritjen në këmbë...

Ne patëm fatin që të pranojmë që në fillim pa mëdyshje se do t’i përmbahemi modeleve të demokracive perëndimore (shtet i së drejtës, ekonomi tregu e lirë) dhe në përgjithësi, parimit të ndërtimit të partive të tyre. Synuam në EDU, si parti e qëndrës së...

Në tërësinë e përrallave dhe legjendave që shqiptarët u mësojnë femijëve, ka ndër to që prekin botën e tyre dhe që ata i pranojnë dhe ua transmetojnë dhe ata njëri tjetrit. Kapërcimi i ylberit me çudinë e të pamundurës, tej së cilës nuk je më...

Kohët e fundit disa forca politike, e sidomos individë të veçantë, për interesa thellësisht personale ( duke rrahur gjoksin se e bëjnë për kombin ), i bënë shqiptarët të zihen me njëri-tjetrin e të ndihen të gjithë të parë (delir mbarëshqiptar jo i ri )....

Kuvendi Kombëtar në optikën tuaj si firmatari i parë i PD? Ideja e ristrukturimit të PD dhe mbajtja e Kuvendit Kombëtar është hedhur prej të tjerëve dhe prej meje në pranverë pas ngjarjeve të Marsit. Ai është i domosdoshëm për t’i dhënë PD forcën e duhur....

Si e shikon Meksi qytetar, dy muaj pas Meksit kryeministër, situatën e këtyre ditëve? Unë them se situata është e vështirë sepse shqiptarët nuk duan të kuptojnë që demokracia, ndër të tjera, është votë e lirë dhe tolerancë. Pasi, nëqoftë se nuk je dakord me diçka,...

Mbrëmjen e 1 marsit 1997, Meksi ka dhënë  dorëheqjen apo e detyruan të ikë? Mbrëmjen e 1 marsit, deputetët e PD kërkuan që të hiqet Qeveria, megjithëse e dinin edhe ata mirë, siç e dija unë, siç e dinin të tjerët, se nuk ishte fjala për...