Shkrime Politike

Shqiptarja.com ka realizuar një sondazh për të thithur mendimin e qytetarëve në lidhje me mbështetjen për kandidaturat dhe jo për partitë. Komenti juaj? Sondazhi nuk tregon gjë. Sepse së pari hyjnë në internet dhe votojnë ata që kanë njëfarë niveli arsimor dhe ekonomi (kanë kompjuter e...

Nuk besoj se ndonjë nga ata që në dhjetor të vitit ’90  brohoritën “E duam Shqipërinë si gjithë  Evropa”  do të mendonte në atë kohë, se edhe pas dy dhjetëvjeçarësh, sot, ende do të ishim shumë larg të qenit qytetarë të Evropës së Bashkuar. Gjatë gjithë...

Zoti Meksi, klasa politike dhe opinioni publik po shfaqin interes së fundi, për një projekt të pritshëm të presidentit Topi për të krijuar një formacion të ri politik. Si e keni pritur këtë lajm dhe çfarë mendoni se mund të sjellë në spektrin politik një...

Ju jeni një ndër protagonistët e ngjarjeve të dhjetorit të ’90 dhe këto ngjarje keni preferuar ti sillni nën këndvështrimin e dokumenteve dhe materialeve dhe jo mbi kujtimet tuaja. Përse zgjodhët këtë mënyrë të “rrëfyeri”? Që nga vitit 1991-1992 në Shqipëri janë shkruar shumë komente mbi...

Janë përherë të pashlyera për mua kujtimet që lidhen me 12 Dhjetorin, të njërës prej ditëve më të lavdishme të pluralizmit shqiptar. Atë ditë të paharrueshme u krye një kthesë shumë e madhe dhe me rëndësi historike për vendin, u krijua partia e parë demokratike...

Kur ishte vetëm 7 vjeç, Aleksandër Meksi (sot 72 vjeç), ishte një nga tifozët e shumtë që pa kapitenin e Shqipërisë, legjendën Loro Boriçi, të ngrinte lart trofeun e kampionit të Ballkanit, pikërisht në finalen të fituar 1-0 kundër Rumanisë, më 13 tetor të vitit...

Para dy ditësh ndërroi jetë  Profesor Enver Faja një ndër arkitektët e urbanistët e shquar të vendit, pedagog i urbanistikës në Fakultetin e arkitekturës, autor e bashkautorë dhe bashkautorë i shumë veprave të ndërtuara në  Shqipëri dhe në vitet 1992-1996 ambasador i qeverisë Demokratike në...

Profesor Anastas Angjeli, sapo i ka ofruar publikut, shqiptar dhe të huaj, monografinë “Tranzicioni dhe liria ekonomike në Shqipëri”, botuar në gjuhën angleze. Ky libër me shumë vlera përbën një analizë profesionale mbështetur në realitetin shqiptar të procesit të tranzicionit ekonomik dhe të progresit të lirisë...

Mund të duket shumë e çuditshme që  ende  të kemi nevojën e  një ligji për Lustracionin. Nevoja për të ka qenë e përhershme në Shqipëri gjatë tranzicionit, përderisa politikë hartuesit dhe zbatuesit e saj si dhe veglat e përdorura, bashkëpunëtorët sekret, mbetën në politikë, ndikojnë...