Shkrime Politike

Në skenën politike shqiptare shihet sot  mjaft qartë tendenca për autoritarizëm dhe një mendësi jotolerante nga ana e liderëve të partive të mëdha,  si dhe përpjekjet servile nga ata pranë tyre për të skonfesuar të gjithë ata që paraqesin ide, kërkesa dhe propozime të ndryshme...

Prej pak vitesh ka në Ballkan një realitet shqiptar krejt të ndryshëm, madje jo vetëm shqiptar, nga ai i gjysmës së dytë të shekullit të kaluar. Shqiptarët në shumicën e tyre jetojnë në shtetet e tyre, në rrugën e mundimshme e të stërzgjatur prej tyre...

Zoti Meksi, si e kujtoni sot takimin e parë me detin. Në çfarë moshe keni qenë? Kam idenë se duhet të kem shkuar në plazh rreth vitit ’43, kam qenë rreth 4 vjeç. Pak gjëra turbull mbaj mend. Por di që me t’u kthyer në Tiranë...

Në fjalën e mbajtur në fillim të muajit qershor në seancën dëgjimore të Komisionit Amerikan të Helsinkit pranë Kongresit Amerikan analisti Janusz Bugajski, një njohës i mirë i politikës shqiptare dhe dashamirës i popullit tonë, evidentoi 6 çështje të cilat ai i quajti çrregullime, që...

It is my belief that the majority of the Albanian people are now convinced that there cannot be a real democratic Albania without free and fair elections, and there cannot be a real democratic Albania without the existence of truly democratic political parties which are...

- Zoti Meksi, pothuajse kemi hyrë në fushatën e 8 Majit. Cili është mendimi juaj për këtë fushatë dhe a mund të bëni ndonjë parashikim për këto zgjedhje? - Kjo fushatë ka filluar mbrapsht, me shumë mangësi thelbësore, gjë që nuk parashikon asgjë të mirë për...

Zoti Meksi, për pak ditë vjen për ju një përvjetor i cili nuk mund të mos jetë i shënuar në karrierën tuaj profesionale dhe politike. Ju keni bërë betimin si kryeministri i parë i erës pluraliste në Shqipëri. Si e kujtoni atë moment? Më lejoni të...

Si e shikoni Ju një strukturë të përshtatshme të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve në kushtet e Shqipërisë? “Në gjithë botën, Komisioni Zgjedhor është një strukturë e cila ngrihet gjithmonë kur ka zgjedhje. Përbëhet nga zyrtarë të lartë, në përgjithësi nëpunës zyrtarë civilë të lartë, ku preferohen,...

Besoj se shumica dërmuese e shqiptarëve janë tashmë të bindur se nuk do të ndërtohet dot Shqipëria demokratike dhe e përparuar, pa zgjedhje të lira e të ndershme, ashtu si nuk mund të ketë Shqipëri demokratike pa parti të demokratizuara e jo të privatizuara nga...