Shkrimi Shkencore, Publicistike

Vëllimi  me kujtime “Vëllai i  pengut” i Reshat  Agajt paraqet një dëshmi  rrëqethëse kundra diktaturës që  meriton  të lexohet. Ai bën pjesë në zhanrin e kujtimeve historike që sot janë nga më të lexuarat, duke zënë një  vend  të madh në panairet e librit. Është...

Punimi monografik  i  prof. dr Anastas Angjelit “Tranzicioni dhe Liria Ekonomike në Shqipëri” është një studim i shkruar me realizëm dhe profesionalizëm. mbështetur në përvojën dhe kontributin e  vet personal, por sidomos në ecurinë e tranzicionit ekonomik shqiptar, të reformave të kryera për vendosjen dhe...

Në optikën shqiptare, ku njerëzit klasifikohen me ne ose kundër nesh, domethënë armik (ka dhe më keq akoma: me udhëheqësin tonë ose kundër tij), personalitetet  si Mustafa Merlika Kruja-armik i përhershëm i diktaturave, i sllavo-komunistëve dhe atdhetar i flakët, e majta shqiptare deri dje dhe...

Në tërësinë e dëshmive të trashëgimisë kulturore dhe historike të shqiptarëve një vend me rëndësi zënë dhe Kodikët  e krishterë, të cilët, për nga numri , koha e shkrimit, vlerat dhe faktin e ruajtjes së tyre nga besimtarët mund të bëjnë çdo popull të krenohet. Pikërisht...

Monografia e Flamur Dollit për arkitekturën popullore të Kosovës paraqet një kontribut me vlerë dhe me mjaft interes për kulturën shqiptare dhe historinë tonë. Ajo është një sprovë origjinale, e mbështetur në një metodologji shkencore dhe bindëse, rezultatet e së cilës duhet të merren parasysh...