Shkrimi Shkencore, Publicistike

Mund të na flini pak më tepër për studimet tuaja për arkitekturën e kishave dhe xhamive në Shqipëri? Si lindën këto kërkime ? Këto janë dy libra të punuar gjatë viteve 2004 dhe 2007, por si punime janë të vjetra.  Libri i dytë për xhamitë është...

Në kohën tonë të trazuar, kur vlerësimi i aspekteve  morale dhe intelektuale të një individi apo krijimtarie është tepër  i ulët, evokimi i figurave të së kaluarës  dhe veprës së tyre është  domosdoshmëri. Vepra  dhe jeta e tyre, janë frymëzuese dhe stimulojnë energji pozitive për...

Dy vite më parë, në një kafe buzë Senës po diskutonim me Zamir Matin se kush e ka shkruar formulën e pavarësisë në Aktin më të rëndësishëm të Shtetit Shqiptar. Ai supozonte dhe pëlqente që të ishte Zihni Abass Kanina, ndërsa unë mendoja, për aq...

Në historinë e albanologjisë  bashkëkohëse,  një grup studiuesish shqiptarë, ndër të cilët shquhen Eqrem  Çabej,  Selman Riza, Kostaq Cipo, , Mahir Domi, Shaban  Demiraj, Rexhep Ismajli, jo vetëm që e bënë atë shkencë thellësisht shqiptare por dhe orientuan për kërkime të mëtejshme të gjithë albanologët...

Në historinë e albanologjisë  bashkëkohëse,  një grup studiuesish shqiptarë, ndër të cilët shquhen Eqrem  Çabej,  Selman Riza, Kostaq Cipo, , Mahir Domi, Shaban  Demiraj, Rexhep Ismajli, jo vetëm që e bënë atë shkencë thellësisht shqiptare por dhe orientuan për kërkime të mëtejshme të gjithë albanologët...

Janë të shumtë ata që vizitojnë në këto vite të pasdiktaturës Shqipërinë dhe jo pak prej tyre dashurohen me vendin tonë, duke e bërë gati atdheun e dytë, duke ndihmuar me gjithshka munden, ata që ndodhen në nevojë. Botimeve  të autorëve të huaj për Shqipërinë u...

Është një pyetje që bëhet rëndom jo vetëm në qarqet akademike dhe shkencore por edhe në shtypin e përditshëm që e ka historinë një nga ″lëndët e para″ më të  përdorura. Te shumica e njerëzve  tashmë  mendimi sundues është se shtrembërimet që i janë bërë...